slabire.info.ro

schimba-ti viata cu noi


Cautare in site
Home
Despre mine
Servicii
Ghidul slabirii
Articole
Noutati
Contact
main pic
Citeste despre
Slabire : Sucurile si obezitatea
“Nu mananc mai nimic si totusi ma ingras!”. De cate ori ati auzit (sau ati spus) asa ceva? In cazul ...
Nutritie : Influenta alimentatiei la nivel cerebral
E bine stiut faptul ca o dieta echilibrata se asociaza cu protectie la nivel cardio-vascular si are si rol anticanceros, ...
Fitness : Fazele intrarii in forma
De multe ori incepatorii sau cei care nu au mai facut sport de mult timp au tendinta sa se apuce ...

Newsletter
abonare dezabonare


Hosted by Triumf ® - www.triumf.ro - Professional Web and Hosting Services
Sunteti aici :: Articole • Calciul si slabirea
Slabire Nutritie Fitness Ghidul Slabirii
Calciul si slabirea

Una dintre recomandarile principale atunci cand vine vorba de scadere in greutate este cresterea nivelului de efort fizic, astfel incat o mai mare parte din calorii sa fie consumate. Dar ce se intampla in cazul unei persoane care are activitate fizica destul de multa, insa nu reuseste sa isi controleze suficient de bine greutatea?

Modificarile trebuiesc facute la nivelul regimului alimentar. Evident, prima masura care se impune este adaptarea aportului caloric la consumul generat de efortul fizic. Pe langa ajustarile calorice, exista anumite aspecte pe care sportivul este bine sa le aiba in vedere si dintre acestea as vrea sa ma refer la consumul de calciu.

In 1988, cercetatorii au fost surprinsi de rezultatele unui studiu care analiza efectele calciului asupra tensiunii arteriale. Ei au constatat ca prin consumarea a 2 cani de iaurt pe zi presiunea sangelui s-a normalizat, dar mai mult decat atat, au mai observat ca greutatea subiectilor supraponderali s-a redus cu pana la 5 kg in 12 luni, iar noua greutate obtinuta s-a mentinut o perioada lunga. Rezultatele obtinute au incurajat lumea medicala sa initieze noi studii ale caror concluzii au fost urmatoarele:

calciul regleza nivelul lipidelor la nivel celular
un aport crescut de calciu contribuie la transformarea unui mai mare procent din calorii in caldura si nu in depozite adipoase
dietele bogate in calciu reduc riscul de crestere in greutate la populatia de 30-50 ani
dietele bogate in calciu contribuie la eliminarea stratului adipos abdominal
consumand 3-4 portii pe zi de alimente bogate in calciu, se reduce semnificativ riscul pierderii masei musculare, in timp ce eliminarea startului adipos este accelerata.
Consumul adecvat de calciu are o multime de efecte pozitive de care trebuie sa tinem seama: reducerea tensiunii arteriale si prevenirea aparitiei hipertensiunii arteriale, mentinerea structurii osoase si nu in ultimul rand participarea la scaderea in greutate. Fiindca printre alimentele bogate in calciu se gasesc lactatele, trebuie totusi avut in minte ca acestea au si un continut destul de mare de lipide, deci daca este vorba de o cura de slabire, trebuie sa alegeti totdeauna produse degresate.





Inapoi


Programari online
Click pe butonul de
mai sus pentru a va programa la Centrul
de Nutritie Superfit
.


Superfit
DOCTOR.INFO.RO


Medicina Sportiva
Farmavit - pentru o viata sanatoasa

© 2017 by Slabire.info.ro | Toate drepturile rezervate | Site realizat de Triumf ® si PHP Coder

Articolele si continutul acestui site sunt protejate
la ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor)
ORDA